Grekland är en plats där historia möter nutid på ett sällan skådat sätt. Platser som Aten och Thessaloniki anses av många ha lagt grunderna till den europeiska civilisationen. Med mäktiga tempel och bevarade historier har landet utvecklats till att samtidigt bli en modern storspelare med stora turistströmningar och en fantastisk puls.

Ett land med charm

De senaste årens nyheter har mest handlat om Greklands dåliga ekonomi men landet är mycket mer än så. Folket är charmigt och servicevänligt, vilket har lärts ut efter generationer av besökare som kommit för att ta del av den fantastiska kulturen. Grekerna är ett stolt folk som gärna visar upp och berättar om sitt land.

Dagens Grekland

Landet är idag en demokratisk republik som styrs från ett folkvalt parlament. Huvudstaden Aten är landets största stad med nästan 6 miljoner invånare. Grekland är medlem i EU och använder euro som sin valuta. Turismen är en viktig inkomstkälla för landet och förutom huvudstaden är det de grekiska öarna som många kommer för.

Den grekiska kulturen är bred och välkänd. Det finns en tydlig tradition i att bevara den rika historiken, vilket du kan se på alla de historiska byggnadsverk från antiken och framåt som bevarats. I Grekland är man även väldigt stolt över sin matkultur, med tzatziki och fetaost som två viktiga delar.

Categories: Uncategorized