Grekland är ett fantastiskt land att bosätta sig i för dig som söker sol, värme och en mer avslappnad livsstil. Sommarmånaderna är fler och dagarna är ljusa en större del av året jämfört med Sverige. De långa sandstränderna och den välkända matkulturen kommer verkligen få din själ att trivas.

Fastlandet

På det grekiska fastlandet är det Aten som är i fokus och staden anses av många vara den enklaste platsen för dig som skandinav att slå dig ner i. Med nära 6 miljoner invånare är det här en europeisk storstad av rang och du kan lätt finna såväl svensktalande arbete som svenska inflyttade vänner.

Greklands öar

Du som är mer äventyrlig och vill komma in i den grekiska livsstilen kan söka dig ut till en av Greklands många öar. Du kanske vill starta ett eget litet hotell eller en restaurang, vilket det finns många möjligheter till här ute. På bland annat Rhodos, Kos och Mykonos finner du oändligt med möjligheter.

I den grekiska övärlden väljer du ö efter hur du vill leva ditt liv. På platser som Rhodos är det en mer fartfylld och turistinspirerad livsstil, med turister året om och hög puls. Här händer det alltid något nytt. Vill du istället ha det lugnt och stillsamt runt dig är en plats som Kos bättre.

Categories: Uncategorized