Folk som besöker Grekland brukar göra det med det härliga vädret, stränderna och den goda maten i tankarna. Det är då relativt lätt att glömma bort landets intressanta historia och alla fantastiska platser. Besöker du Grekland i jakt på att veta mer om dess historia finns det några platser du inte får missa.

Akropolis i Aten

Atens Akropolis är en av de mest populära och viktiga platserna i Aten. I början bestod det endast av en försvarsmur och under 450-330 före Kristus byggdes det flera tempel. Det mest besökta templet idag är Parthenon. Templet är tillägnat Athena och här kan du bland annat få se fantastisk grekisk konst.

Andra historiska platser

Meteora hittar du vid Kalambaka, en stad som ligger i Thessalien-regionen. Det är ett klosterkomplex som bestod av 24 kloster under glansdagarna. Det är endast en liten del av alla dessa kloster som fortfarande är aktiva. Klostren är placerade på en klippformation högt ovanför Peneasdalen. Utsikten och historien om Meteora är helt fantastisk.

Besöker du Kreta finns det en fyndort som forskare tror skapades samtidigt som de egyptiska pyramiderna. Knossos, som platsen kallas, tillhörde kulturens politiska och religiösa centrum. Förutom de platser vi har nämnt hittills finns det självklart fler intressanta platser i Grekland där du får uppleva hur det var förr och mer om den grekiska historien.

Categories: Uncategorized