Funderar du på att åka till Grekland inom kort? Oavsett om det är för en minisemester eller jobb så kan det vara bra att lära sig något om det grekiska språket innan du åker. Det grekiska alfabetet skiljer sig åt från det latinska då man använder andra symboler för både siffror och bokstäver.

Att lära sig grekiska

Grekiskan är en helt egen språkgren och den nygrekiska som idag pratas i Grekland och på Cypern har fortfarande vissa likheter med antikens klassiska grekiska. Eftersom språket har haft stort inflytande finns därför många grekiska låneord i språk världen över. Det är numera enkelt att hitta nätkurser i grekiska som passar just dina behov.

Olika typer av kurser

Det finns fortfarande utbildningsinstitut som erbjuder fysiska nybörjarkurser med lärare och andra elever, men allt oftare erbjuder även de distanskurser och intensivkurser inför resan. Detta eftersom konkurrensen numera innebär en mängd olika appar, instruktionsvideos, guider och onlinekurser i grekiska där du kan lära dig språket helt i din egen takt.

Välja nätkurs

Idag finns det helt enkelt många olika sätt att lära sig grekiska på nätet. Vill du ha en helt kostnadsfri kurs kan det vara bra att gå in på natkurser.se, en databas som tipsar om olika webbsidor där du kan lära dig grekiska utan kursböcker. Sidorna är på engelska eller svenska och recenseras av användarna.

Categories: Uncategorized