Grekland är ett populärt resmål bland annat då landet har många fina öar. Det som mest lockar turisterna är grekernas gästfrihet, den goda maten och att det är relativt billigt. Landet kantas av en lång historia och därför finns det många sevärdheter. Trots att öarna liknar varandra har varje ö sin egen charm.

Mykonos

Mykonos är känt som ett festparadis och sägs därför vara det perfekta stället för de som gillar att festa mycket och sova ut på stranden dagen efter. Det fina med Mykonos är stränderna och de vita små kyrkorna som ägs av olika familjer. Vill man se mer av ön kan man ta en båttur.

Santorini

Santorini är en ögrupp som bildats från ett vulkanutbrott. De vita, svarta och röda sandstränderna som ögruppen erbjuder är ett arv från vulkanutbrottet. Par som ska viga sig brukar söka sig till Santorini och även de som åker på smekmånad. Därför är Santorini framför allt känt som ett resmål för romantik.

Det som uppskattas mest är gästvänligheten på ön. Det finns även en hel del roliga aktiviteter att hitta på, bland annat vandring och vulkanbesök. För den som gillar att festa är huvudstaden Fira ett bra ställe. Sist men inte minst har Santorini en hel del arkeologiska platser som är värda att besöka.

Categories: Uncategorized